31 Aralık 2012 Pazartesi

Kestane Şekeri

 Malzemeler:

750 gr. kestane (Yaklaşık 64 adet :)
3 su bardağı  şeker (Daha fazla da olabilir.)

3 su bardağı su
Ufak parçalara bölünmüş tülbent parçaları (16 adet)

Kestaneleri kabuklarıyla 10 dakika kadar suda haşlayıp kabuklarını dikkatli bir şekilde soyunuz. Soyduğumuz kestaneleri tülbent parçalarına 2 li 3 lü 4 lü şekilde koyunuz. (Ben 4'er tane yerleştirdim)

Diğer tarafta şerbet için şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakalım (Şeker eriyene kadar).  Daha sonra ocağın altını kısıp kestaneleri tencereye atınız ve kesinlikle kaynamasın kısık ateşte 2 saat kadar pişiriniz.



Kaynattığınız kestaneleir 1 gün şerbetin içinde bekletip şerbetini çekmesini bekleyiniz ve yarınki gün servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz. By. Umut Usta..
NOT: Kestanelerin kurumamasını istiyorsanız kalan şerbeti bir kaba koyup kestanelerinizi o kapta bekletebilirsiniz ve böylece bir kaç gün boyunca tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder