4 Aralık 2012 Salı

Elmalı Turta

Tepsimizi yağlıyoruz. Bu işlemi pakete yapışan margarin ile  de yapabilirsiniz. (Paket ile birlikte)

Malzemeler:
  • 1 paket margarin,
  • 1 yumurta,
  • 4 kaşık şeker,
  • 1 paket kabartma tozu
  • ve aldığı kadar un gerekiyor.

    Margarin yerine 250 gr. tereyağı tercih edilebilir.
    Ya da 125 gr. tereyağı, yarım su bardağı sıvı yağ.

    İlk önce margarini eritiyoruz. <--

    Önemli not: Buzdolabında olan malzemelerimizi yarım saat önce oda sıcaklığında bekletiyoruz. (Tüm hamur işleri için geçerli)
3 elmayı rendeleyip 4 kaşık şeker ile pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine 2/3 çay kaşığı tarçın ilave ediyoruz. (Resimdeki biraz fazla) Soğumaya bırakıyoruz.


Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. (Ne kek kadar akıcı ne de kurabiye kadar sert olmamalı. ) Ne kadar yumuşak olursa o kadar bisküviye benziyor.
Sonra hamuru iki parçaya ayırıp, parçalardan birini buzdolabına koyuyoruz.Dışarıdaki hamuru yağlanmış yuvarlak borcama seriyor ve
üzerine elmalı içi (suyunu hafif süzerek) yayıyoruz.
Buzdolabındaki hamuru çıkarıp elmalı için üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendeliyoruz. 180 derecede 
"üzeri kızarana" kadar pişiriyor, soğuyunca (arzuya göre) pudra şekeri serpiyoruz...Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder