10 Kasım 2012 Cumartesi

Saray Sarması

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin (Tereyağı ile daha güzel oluyor)
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
1 Paket krem şanti

Yapılışı: 
( Tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi seriyoruz. )
Süte un ve şekeri ekleyip, hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra margarini  ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam ediyor ve ocaktan alıyoruz.  Soğumadan blendırdan geçiriyoruz, (Daha yumuşak olması için-Çok da gerekli değil-). Hemen hazırlanmış olan tepsiye muhallebiyi sıra sıra; hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine döküyoruz, (Kaşık kullanmadan, muhallebi soğumadan, çünkü soğuyunca donuyor).
Bir kaç saat bekledikten sonra üzerine krem şanti sürüyoruz.
Önce tepsinin enine sonra boyuna keserek 8-10 parçaya bölüyoruz arzuya göre...Bölünen parçaları rulo halinde sarıyoruz.
Buzdolabında bekletiyoruz, buzdolabından çıkar çıkmaz servis yapılmalı, dışarıda kalırsa hemen krem şantisi eriyor (Fotoğrafta olduğu gibi :P )
Tepsi boyutları da önemli, benimki 40x37 cm idi.
Afiyet Olsun...:)